Денес официјално започна првиот час на Академијата за извршни менаџери во новиот иновативен тренинг центар во Виница

Денес официјално започна првиот час на Академијата за извршни менаџери во новиот иновативен тренинг центар во Виница. Првиот модул кој ќе гo следат пријавените 16 кандидати е „Бизнис стратегија и бизнис планирање“, кој го предава проф. др. Билјана Ангелова.

Проф. Д-р. Ангелова е редовен професор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” и има повеќе од 30 години консултантско искуство во корпоративниот развој и истражување, особено во делот на финансии. Во период од 2009-2016 година беше директор на Институтот за економии, а од 2016 година е Про-Ректор за финансии, инвестиции и развој на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Им посакуваме голем успех на студентите запишани во првата генерација на Академијата 2021-2022.