Студентите од Бизнис Академија Смилевски (БАС) во посета на иновативниот тренинг центар Vincinni

На  30.03.2022 на посета во „Макпрогрес” Виница беа студентите од Бизнис Академија Смилевски (БАС). Истите имаа можност да ја слушнат успешната приказна за формирање и развој на компанијата, која е водечки производител на кондиторски производи во Југоисточна Европа, извозник во повеќе од 60 земји на 5 континенти и важи за една од  најуспешните компании во Република Македонија.

Практиканската наставна програма по предметот Претприемништво им отвори  широки хоризонти на студентите за тоа како функционира деловниот свет и како се пласираат бизнис планови и идеи на пазарот. Предавачи во рамки на програма беа: Глигор Цветанов -Сопственик и Генерален менаџер на Макпргорес Виница(инспиративен говор) , Маја Цветанова -Директор за маркетинг во Макрпогрес (опис на компанијата и историјат), Александра Кирилова – Директорка на Прогресив Академија (претставување на развоен центар), Трајче Димитров -Технолог за контрола на квалитет и сензорна анализа (претставување на лабораторија за сензорна анализа,единствена во Македонија), Мирослав Драганов –Маркетинг директор во Widnet solutions (јавно говорење), Пенка Мукаетова – генерален менаџер на Консалтинг интер груп(поставување и развој на бизнис модел ).

Студентите од БАС Академијата имаа можност да учествуваат во Креативна кујна каде што подготвија  слатки – колачи, кои се дел од широката палета на производи на компанијата.