АКАДЕМИЈА ЗА
ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ

програма
ПРОГРЕСИВ АКАДЕМИЈА

програма

Академијата за Извршни Менаџери е дел од Фондацијата „Прогресив Академија“  Виница чија визија е развој на вештини преку квалитетни едукативни програми, унапредување на техничките знаења, акцелераторски програми и активности за истражување и развој. Академијата за Извршни Менаџери има за цел да овозможи развој на бизнис лидери преку користење на најновите светски трендови и знаења од областа на менаџментот. Потребата од едукација на менаџери за домашните и странските компании во Македонија е евидентна. За таа цел создадовме уникатна програма со врвни предавачи, интерактивни предавања, симулации, алатки за личен развој и наставни модули според последните светски трендови неопходни за водење бизнис на глобално ниво. 

Оваа Академија е првата сертифицирана програма за Извршни Менаџери во Македонија. Секој од кандидатите кој успешно ќе ја заврши програмата ќе се стекне со сертификат, кој ќе биде верифициран од МОН. Наставната програма се состои од 8 модули кои ги покриваат сите сегменти на бизнис менаџмент и со кои постојните и идните претприемачи и менаџери ќе ги развијат своите вештини, знаења и компетенции за водење на бизнис во сите негови сегменти –  бизнис стратегии, бизнис планирање, менаџмент на промени, финансии, оперативен менаџмент, иновации и технолошки развој, маркетинг и продажби, менаџмент на човечки ресурси и лидерство базирано на вредности.

Академијата за Извршни Менаџери ќе биде отворена за сите компании во Македонија, мали, средни и големи бизниси, семејни компании, старт ап фирми, студенти, како и поединци кои сакаат да ги надоградат своите знаења. Со оваа обука учесниците ќе се стекнат со меки вештини и когнитивни вештини за логично, интуитивно и креативно размислување како и со зајакнување на нивниот авторитет, ориентираност кон креативно размислување и развој на иновации, развој на нивниот професионален интегритет и ориентација кон развој на нови идеи и процеси кои се напредни во контекст на нивната работа.

Нашата визија е развој на менаџерски капацитети и градење на идни лидери преку програма која ги следи најновите светски трендови, со што ќе дадеме свој придонес во развој на бизнис секторот во Македонија. ПРИКЛУЧЕТЕ НИ СЕ!

  План на програма
  1Модул 1: Бизнис стратегија и бизнис планирање16 часа/месечно10 часа/месечно
  2Модул 2: Менаџмент со промени16 часа/месечно10 часа/месечно
  3Модул 3: Оперативен менаџмент (производство и логистика)16 часа/месечно10 часа/месечно
  4Модул 4: Иновации преку напредни технологии16 часа/месечно10 часа/месечно
  5Модул 5: Продажба и маркетинг16 часа/месечно10 часа/месечно
  6Модул 6: Финасии16 часа/месечно10 часа/месечно
  7Модул 7: Менаџмент на човечки ресурси16 часа/месечно10 часа/месечно
  8Модул 8: Успешна деловна комуникација и лидерство базирано на вредности16 часа/месечно10 часа/месечно
  Вкупно часови 12880
  Вкупно (вкупно часови теоретска и практична настава)208

   

  наставна програма
  модули

  наставна програма

  УПИС
  пријави се

  УПИС

  За учество во програмата, кандидатите треба да се пријават најдоцна до 15 август, 2023 година и нивната пријава да биде одобрена од жири комисијата. Одредени критериуми кои се потребни да бидете дел од Прогресив Академијата се пред се, Вашата желба за јакнење на сопствените знаења, искуство на раководна менаџерска /позиција, како и завршено соодветно образование.  Цената за упис изнесува 1900 евра за сите модули, со задолжителни 100 евра уплата за упис во програмата, по учесник.  За сите Ваши дополнителни прашања, можете да не контактирате на овој број: 072 279 942

  Се што треба да направите за да аплицирате е да го пополните апликациониот формулар и заедно со вашето CV да ја испратите на prijava@progressive.org.mk