Новости

Свечено доделување на сертификати

“Вашите вработени се клуч за успехот на Вашата компанија” Задоволни учесници и инспиративни приказни! Вака успешно заврши , првата генерација учесници на Академијата за извршни менаџери. На свечена церемонијата која се оддржа на 06ти септември …

Свечено доделување на сертификати Прочитај повеќе »

Успешно заврши и последниот модул “Лидерство и успешна деловна комуникација базирана на вредности“ при Прогресив Академија

Лидерство и успешна деловна комуникација базирана на вредности е осмиот и последен модул кој имаа можност да го слушаат учесниците во програмата за претприемништво и менаџмент за извршни директори во склоп на Фондација Прогресив Академија. …

Успешно заврши и последниот модул “Лидерство и успешна деловна комуникација базирана на вредности“ при Прогресив Академија Прочитај повеќе »

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УПИС НА АКАДЕМИЈА ЗА ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ

Апликацијата за упис на кандидати, кои ќе бидат дел од втората генерација на учесници за следење на програмата за “Претприемништво и менаџмент за извршни директори” е отворена од 04.04.2022 г. и истата ќе трае до …

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УПИС НА АКАДЕМИЈА ЗА ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ Прочитај повеќе »

Во тек е шестиот модул на Академијата за извршни менаџери – Финансии

Шестиот модул кој го следат пријавените кандидати на Академијата за извршни директори е „Финансии“, кој го предава инструкторот Билјана Ангелова. Проф. Д-р. Билјана Ангелова е редовен професор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” и има …

Во тек е шестиот модул на Академијата за извршни менаџери – Финансии Прочитај повеќе »

Студентите од Бизнис Академија Смилевски (БАС) во посета на иновативниот тренинг центар Vincinni

На  30.03.2022 на посета во „Макпрогрес” Виница беа студентите од Бизнис Академија Смилевски (БАС). Истите имаа можност да ја слушнат успешната приказна за формирање и развој на компанијата, која е водечки производител на кондиторски производи …

Студентите од Бизнис Академија Смилевски (БАС) во посета на иновативниот тренинг центар Vincinni Прочитај повеќе »

Едукативна посета на ученици од Еразмус+ преку проектот “Учење и предавање на природни науки и математика преку ИКТ”

Врз основа на потпишаниот меморандум за соработка од страна на СОУ” Љупчо Сантов” – Кочани, беше организирана едукативна посета на ученици од Италија, Шпанија и Полска преку програмата на Еразмус+. Целта на посетата беше претставување …

Едукативна посета на ученици од Еразмус+ преку проектот “Учење и предавање на природни науки и математика преку ИКТ” Прочитај повеќе »

Во тек е четвртиот модул на Академијата за извршни менаџери – Иновации преку напредни технологии

Четвртиот модул кој го следат пријавените кандидати на Академијата за извршни директори е „Иновации преку напредни технологии“, кој го предава инструкторот Виктор Митревски.  Виктор Митревски е магистер по софтверско инженерство со над 15 години работно …

Во тек е четвртиот модул на Академијата за извршни менаџери – Иновации преку напредни технологии Прочитај повеќе »

Компанијата Макпрогрес и Фондацијата Прогресив Академија остварија средба со претставници на источен плански регион и тим лидер и експерт за социјални претпријатија Г-ѓа Барбара Садовска

При вчерашната посета на компанијата Макпрогрес и Фондација Прогресив Академија од страна на претставници на источен плански регион и тим лидер и експерт за социјални претпријатија Г-ѓа Барбара Садовска беше претставен Проектот за социјални претпријатија. …

Компанијата Макпрогрес и Фондацијата Прогресив Академија остварија средба со претставници на источен плански регион и тим лидер и експерт за социјални претпријатија Г-ѓа Барбара Садовска Прочитај повеќе »

Доделување на грантови од Регионалниот фонд за предизвици (РФП)

На 31 јануари 2022 година во Скопје се оддржа церемонијата за доделување на грантови од Регионалниот фонд за предизвици (РФП) кој претставува иницијатива преземена од страна на Германската развојна банка (KfW), а финансирана од германското …

Доделување на грантови од Регионалниот фонд за предизвици (РФП) Прочитај повеќе »

Успешно заврши третиот модул за Оперативен менаџмент од програмата за претприемништво и менаџмент за извршни директори во склоп на Фондацијата Прогресив академија

Со задоволство споделуваме дека официјално заврши третиот модул за Оперативен менаџмент од програмата за претприемништво и менаџмент за извршни директори во склоп на Фондацијата Прогресив академија. Модулот кој го следат пријавените 16 кандидати траеше од …

Успешно заврши третиот модул за Оперативен менаџмент од програмата за претприемништво и менаџмент за извршни директори во склоп на Фондацијата Прогресив академија Прочитај повеќе »