АКАДЕМИЈА ВИНЧИНИ: СТАРТ НА ОБУКАТА ЗА ОБУЧУВАЧИ

PrimePoint Partners ги започна активностите „Обучи ги обучувачите“ како дел од Винчини Академија, која ќе се фокусира на развој на техничките вештини на вработените во Макпрогрес. Нашиот тим експерти и консултанти го избраа и обучија почетниот тим обучувачи на Винчини Академија. Ја избравме и првата група на учесници на програмата и развивме материјали за настава и учење.

Академијата Винчини ќе се состои од три различни програми за обука за градење на капацитети, надградба на технички вештини и нов персонал кој работи во областите на машински специјалисти, чоколатиери и пекарска програма.

Им честитаме на обучувачите на Винчини Академијата и со нетрпение очекуваме да работиме со нив за време на курсевите. Проектот започна во април 2020 година, ќе трае 18 месеци и е финансиран од Европската банка за обнова и развој и Владата на Јапонија.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *